Pridružite se MAKKA porodici:

  • Instagram Social Icon

© 2019 by MAKKA KOREJSKA KOZMETIKA

Search
  • MAKKA Korejska kozmetika

Innisfree Maska u maramici - aloe vera

Updated: Aug 21, 2019

Danas pričamo o još jednoj Innisfree prirodnoj maski u maramici, zašto je se njena redovna upotreba preporučuje naročito u letnjem periodu i analiziramo sastojke.


Radi se o Innisfree sheet maski (maska u maramici) natopljenom ektraktom aloe vere. Ima teksturu emulzije (ko se do sada nije sustretao sa emulzijom, možemo još reći da je slična vodenkastom gelu). Emulzija je dovoljno lagana za kombinovanu i masnu kožu, a opet pruža izvrsnu i pre svega dovoljnu hidrataciju suvoj koži lica, te je preporučujemo za sve tipove kože.


Hajde da se sada osvrnemo na sastojke. Da li ste znali je spisak sastojaka u bilo kom proizvodu striktno regulisan? Na našem tržištu, kao i u EU, sastojci su nabrojani

počevši od onog kog ima u najvećoj količini


u proizvodu. Pa da krenemo!


- Voda: Sastojak koji se najviše koristi u kozmetici, i skoro uvek je na prvom mestu jer je obično sastojak sa najvećom koncentracijom u formuli. Medjutim, studije otkrivaju da je samo 10% koncentracije vode neophodno u spojašnjem sloju kože da bi ona bila glatka i elastična. Posebno su zanimljiva istraživanja koja ne pokazuju statistički bitnu razliku u koncentraciji vode / nivoa vlage nakon uporedjivanja suve, normalne i masne kože. Zanimljivo, zar ne? Setite se izgleda i osećaja na koži kada previše vremena provedete u kadi, bazenu ili moru. Previse vode može imati suprotan efekat od onog koji želite da postignete.


- Glicerin: Prisutan je u svim prirodnim mastima, životinjskim i biljnim. Obnavlja kožu i pomaže u održavanju zdravog izgleda i osećaja. Glicerin brani kožu od suvoće zahvaljujući svojim hidroskopskim svojstima da privlači vodu.Sok lišća aloe barbadensis: Aloe vera ima umirujuća i antioksidativna svojstva, i služi kao sredstvo za hidrataciju kože zbog sadržaja prostih i složenih saharida, kao i vitamina i proteina. Aloe vera formira zaštitni sloj na koži koji zadržava vlagu i pruža rashladjujući osećaj, te je jedan od omiljenih sastojaka koji se koriste za negu nakon sunčanja ili negu iziritirane kože.


- Betain: Lagani hidratantni sastojak koji u kozmetičkoj industriji može biti biljni ili sintetički. Kompanija Innisfree se ponsi upotrebom potpuno prirodnih sastojaka, što je i njihovo glavno načelo, tako da možemo biti sigurni da je poreklo betaina u Innisfree maskama prirodno. Šta je betain? Betain je derivat amino-kiseline koji pronalazimu i u vlasima. Jedan je od sastojaka koji se vrlo često koristi u kozmetici zbog svoje mogućnosti da pomogne koži da se prilagodi prilikom gubitka vode ili kada se ona nadje u previše vlažnom okruženju. Sve u svemu, možemo zaključiti da je betain važan hidratantni sastojak koji pomaže koži da povrati prirodnu ravnotežu.


- Ekstrakt korena božura: U tradicionalnoj medicini koren božura se koristi za spravljanje lekova. U kozmetici njena upotreba se odnosi na rešavanje problema bora. Studije su pokazale da paeoniflorin, sastojak koji se nalazi u ekstraktu korena, pomaže u ranoj prevenciji bora. Takodje, smatra se da ekstrakt korena božura sprečava zgrušavanje krvi, te deluje kao antioksidant.

Ovo su neki od sastojaka koji Innisfree real sheet mask - aloe sadrži u najvećoj količini. Nabrojani sastojci spadaju pod ,,dobre” ilii ,, veoma dobre”, drugim rečima, njihova upotreba je veoma bezbedna za našu kožu. Medjutim, svaki tip kože je jedistveni, te jedan preparat može savršeno delovati kod jedne osobe, a kod druge izazvati pojavu bubuljica. Zašto je to tako? Odgovor je u individualnim sastojcima na koji koža reaguje. Pa da vidimo koji su to sastojci u ovom preparatu na koji možete biti osetljivi:


- Dimethicone: Tip silikona dobijen prirodnog silicijuma, jedan je od najčešće upotrebljavanih sastojaka za omekšavanje u hidratantnim proizvodima zbog svoje blagosti i efikasnosti. Dimetikon formira zaštitnu barijeru koja sprečava gubitak vlage i pruža svilenkast osećaj na koži. Smatra se sigurnim za upotrebu u kozmetičkim proizvodima, medjutim, kod nekih tipova kože može izazvati pojavu bubuljica.


-Butylene glicol: Sastojak koji se u kozmetici često koristi i ima višestruke funkcije. Jedna od njih je da poboljšava teksturu proizvoda. Takodje, smatra se sigurnim za upotrebu u kozmetičkim proizvodima, medjutim, kod nekih tipova kože može izazvati pojavu bubuljica.


Dakle, ukoliko vam neki proizvod izazove reakciju na koži, savetujemo da pogledate spisak sastojaka i analizirate ih. Pišite nam koje maske vam savršeno odgovaraju vašem tipu kože, a koju ne biste ponovo probali i zašto!

104 views