Pridružite se MAKKA porodici:

  • Instagram Social Icon

© 2019 by MAKKA KOREJSKA KOZMETIKA

Search
  • MAKKA Korejska kozmetika

ZAŠTO JE KOREJSKA KOZMETIKA TOLIKO POPULARNA?

Updated: May 15, 2019

Dobro došli! Danas ćemo se osvrnuti na neke od osobenosti korejske kozmetike i zašto su žene širom sveta poludele za njom! #kbeaty

Pre nego što se upustimo u #kbeaty avanturu moramo imati na umu da su Korejke veoma zahtevni potrošaći kada je reč o nezi kože, pogotovo kože lica. One imaju jasno definisan cilj: a to je zdrava koža besprekornog izlgeda! U njihovoj kulturi, nega i izgled kože su jako važni jer su direktno povezani sa unutršnjim bićem i upravo je to ono čime se proizvodjači ove kozmetike vode u spravljanju proizvoda. Istorija korejskih preparata za negu počinje sa raznim pilinzima za lice, losionima i mastilom za iscrtavaje obrva. Sve ovo se dešava negde izmedju 58. godine pre Hrista, dok vrhunac dostiže u periodu od 10. do 14.veka. Zanimljivo je to da se nega kože razvijala u pravcu od nižih ka višim slojevima društva. Pionirke i pravi znalci u korišenju kozmetičkih preparata bile su gisaeng - konkubine, dok su ih pripadnice viših staleža sledile i preuzimale prozivode za negu.

U novijoj istoriji korejska kozmetika je postala popularna i u ostatku sveta pre svega zbog kvaliteta i prihvatljivih cena proizvoda, što negu koże čini znatno dostupnijom. Njihovi proizvodi su inovativni i stalno se usavršavaju, a pored toga, pakovanja su veoma dopadljiva i privlačna javnosti.

Ukoliko još uvek niste koristile korejske proizvode, preporučujemo vam da isprobate maske u maramici koje se još popularno nazivaju #sheetmasks. Nudimo vam pažljivo odabrane sheet maske poznatih korejskih brendova Innisfree, Holika Holika i Nature Republic. Detaljnije informacije o dostupnim proizvodima možete pronaći klikom na link: https://www.makkakorejskakozmetika.com/proizvodi ili nam slati upite na kontakt stranici.

Do sledećeg posta! #happymasking33 views